وضو با آب سرد یا گرم؟
دوشنبه, ۲۵ فروردين ۱۳۹۳، ۱۲:۱۵ ب.ظ
به نام خدا
مدتها بود که در این فکر بودم آیا با بودن آب گرم باز هم استحباب وضو گرفتن با آب سرد به حال خود و ترجیح با آب سرد است یا نه دیگر اینجا لازم نیست با آب سرد وضو گرفت چون آب گرم موجود است؟ ولی همیشه فراموش می کردم از استاد آیت الله جرجانی بپرسم. تا این که بالاخره دیشب این فرصت دست آمد و پرسیدم. ایشان فرمودند: در روایت داریم که پیامبر اکرم در فرازی از وصیت خود به امیرمؤمنان علیهالسلام میفرمایند: یا علی! ثلاث درجات، اسباغ الوضوء فی السبرات و انتظار الصلاة بعد الصلاة و المشی باللیل و النهار إلی الجماعات. «خصال صدوق، باب الثلاثة، حدیث 12»
یعنی علی جان! سه چیز درجات انسان را بالا می برد، رساندن آب وضو به اعضا در سرمای شدید، و بعد از هر نمازی به انتظار نماز بعد بودن، و در شب و روز در نمازهای جماعت شرکت کردن.
پس آنچه از این روایت می فهمیم این است که اگر آب وضو منحصر در آب سرد است وضوی خودت را ناقص نگیر و به بهانه سرد بودن هوا و آب وضو از رساندن آب به تمام اعضای وضو خودداری نکن و وضوی ناقص نگیر، نه اینکه وقتی آب گرم وجود دارد بی جهت خودت را به زحمت بینداز. بعد استاد مثالی زدند و آن اینکه برای شما مقدور است که پیاده به حرم بروید و حال بهتری هم پیدا می کنید و کار مهمتری هم ندارید، خوب معلوم است اینجا لازم است که پیاده به حرم بروید ولی اگر کار مهمتری مثل مراجعات مردمی و اصلاح امور آنان و حل اختلافات و هدایت مردم در کار باشد دیگر اینجا لازم نیست پیاده بروی و می توانی سواره هم به زیارت بروی و در زیر گذر حرم مطهر دقیقه ای پیاده شوی و سلام دهی و عرض حاجت کنی زیارت کنی و برگردی و به کارهای مردم برسی.
۹۳/۰۱/۲۵